All Ears

Waar kun je nog meer heen?

All Ears wil je graag een luisterend oor bieden als je tegen problemen aanloopt. In sommige situaties is een enkel gesprek met een luisterend oor echter niet voldoende. Als je vastloopt, psychische klachten hebt of misschien denkt aan zelfmoord, helpen we je graag bij het vinden van de hulp die je nodig hebt. Hieronder vind je een overzicht van verschillende bureaus die je wellicht verder kunnen helpen.

STUDENTENWERKER

Heeft u geen ernstige psychische klachten, maar helpt één ontmoeting bij All Ears u niet genoeg? Dan kun je een vervolgafspraak maken met een van onze studentmedewerkers. Klik hier voor meer informatie; voor een afspraak kunt u hier contact met ons opnemen.

STUDIEADVISEUR

Als je studiegerelateerde klachten hebt, kan een studieadviseur van je faculteit je misschien helpen. Klik hier voor een overzicht van de studieadviseurs per faculteit.

PSYCHOLOOG

Als je vastloopt en psychische klachten hebt die je niet zelf kunt oplossen, kan een psycholoog je helpen. Als je aan de Rijksuniversiteit Groningen studeert, kun je voor kortdurende hulp terecht bij het Studenten Service Centrum (SSC), maximaal 5 gesprekken. Voorbeelden zijn studiegerelateerde problemen, stressklachten, angst of somberheid. Mocht tijdens de intake blijken dat u zich niet kunt aanmelden voor kortdurende hulp, dan wordt u via de huisarts verwezen naar (meer) gespecialiseerde hulp buiten het SSC. Studenten Service Centrum: klik hier voor de SSC website: klik hier voor de website van SSC

Huisarts

Houd er rekening mee dat de universiteitspsychologen van de RUG alleen tijdens kantooruren bereikbaar zijn en vooral gericht zijn op hulp bij studiegerelateerde problemen. Bij acute, ernstige psychische problemen kan het SSC niet de juiste hulp bieden. De huisarts kan u doorverwijzen naar de GGZ. Ook als je niet aan de RUG studeert en op zoek bent naar een psycholoog, kan de huisarts je doorverwijzen naar een psycholoog. Neem in geval van nood contact op met uw arts. Als u bang bent dat u uzelf schade berokkent, bel dan 113 of 0800-0113, of ga naar https://www.113.nl/ voor hulp bij zelfmoordpreventie. Ook als u iemand kent die (mogelijk) suïcidaal is, kunt u contact opnemen met 113.

Andere organisaties

 

Volg ons op social media: