All Ears

Waar kun je nog meer heen?

Algemene informatie:

All Ears wil je graag een luisterend oor bieden als je tegen problemen aanloopt. In sommige situaties is een enkel gesprek met een luisterend oor echter niet voldoende. Als je vastloopt, psychische klachten hebt of misschien denkt aan zelfmoord, helpen we je graag bij het vinden van de hulp die je nodig hebt. Hieronder vind je een overzicht van verschillende bureaus die je wellicht verder kunnen helpen.

STUDENTENWERKER

Heb je geen ernstige psychische klachten, maar helpt één gesprek bij All Ears je niet genoeg? Dan kan je een vervolgafspraak maken met één van onze studentenwerkers. Kijk voor meer informatie op www.all-ears.nl.

RUG:
Huisarts

Bij acute en ernstige psychische problemen moet je een afspraak maken met je huisarts. De huisarts kan je doorverwijzen naar een psycholoog of naar een andere professional. Als je bang bent dat je jezelf iets aan zult doen bel dan 0900-0113 of ga naar www.113.nl voor hulp en advies. Als je iemand kent die (mogelijk) suïcidaal is, kun je voor hulp en advies terecht bij 113 zelfmoord preventie (0900-0113 en www.113.nl).

Psycholoog

Als je vastloopt en psychische klachten hebt die je niet zelf kunt oplossen, kan een psycholoog je helpen. Als je aan de Rijksuniversiteit Groningen studeert, kun je voor kortdurende hulp terecht bij het Studenten Service Centrum (SSC), maximaal 5 gesprekken. Voorbeelden zijn studiegerelateerde problemen, stressklachten, angst of somberheid. Mocht tijdens de intake blijken dat u zich niet kunt aanmelden voor kortdurende hulp, dan wordt u via de huisarts verwezen naar (meer) gespecialiseerde hulp buiten het SSC. Studenten Service Centrum: klik hier voor de SSC website: klik hier voor de website van SSC

Studieloopbaanbegeleider

Als je studiegerelateerde vragen hebt, dan kan jouw studieloopbaanbegeleider je helpen. Maak een afspraak en bespreek je situatie.

Hanze:
Studentendecaan

Mocht jouw situatie leiden tot studievertraging en/of wil je bespreken welke mogelijkheden voor hulp er zijn, maak dan een afspraak met een studentendecaan van de Hanzehogeschool. Een decaan kan met je bespreken welke trainingen of cursussen je zou kunnen volgen. Misschien is coaching of een gesprek met een studentenpsycholoog van de Hanzehogeschool te overwegen. Een decaan kan ook met je bekijken of je in aanmerking zou kunnen komen voor financiële compensatie van je vertraging.

Afspraak studentendecaan

Telefonisch (050-5954028) of aan de balie van de Front Office van de studentendecanen (Zernikeplein 7, Van Olstborg, B3.011): elke werkdag tussen 11.00 en 15.00 uur.

Hanze Student Support & Inloopspreekuur

Voor meer informatie zie: https://www.hanze.nl/nl/studeren/studentondersteuning

Andere organisaties

Volg ons op social media: